Microdermabrasie

Wat is microdermabrasie

Een microdermabrasie behandeling verwijdert met behulp van zeer fijne kristallen een dun laagje van de opperhuid(oppervlakkig) of de lederhuid(diepe behandeling). Hierdoor verdwijnen oneffenheden en wordt de cel vernieuwing in de huid gestimuleerd. Een microdermabrasie behandeling is de meest natuurlijke, minst ingrijpende methode om uw huid structureel te verbeteren.

De microdermabrasie-methode is in de meeste gevallen helemaal niet pijnlijk en er is geen speciale voorbehandeling nodig. Het grote voordeel is dat de dieptewerking uitstekend te controleren is en u na de behandeling direct weer naar huis kunt met een schone frisse huid.

Uiteraard staat de veiligheid van de behandeling voorop en zijn alle materialen die met uw huid in aanraking komen steriel.

De werking

Een fijne straal (steriele) kristallen wordt door middel van een vacuüm langs de huid gezogen en verwijdert zo de oppervlakkige huid. Tegelijkertijd worden de gebruikte kristallen en dode huidcellen afgezogen en opgevangen in een container van het behandelapparaat.

Tijdens de behandeling voelt u een plaatselijk vacuüm op de huid met de daarbij een licht schavend gevoel. Afhankelijk van welk van de behandelniveaus zal de behandeling al dan niet gevoelig zijn. Na de behandeling zal de huid licht gloeiend aanvoelen alsof u in de zon heeft gezeten.

*Microdermabrasie is geschikt voor zowel vrouwen als mannen.

Welke indicaties kunnen behandeld worden

 • droge, vette, matte, verstopte en vlekkerige huid
 • rimpels en fijne lijntjes
 • hyperpigmentatie
 • ongelijkmatige huid
 • door de zon beschadigde huid
 • acne
 • littekens (door acne bijvoorbeeld)
 • verouderde huid
 • grove poriën
 • rokershuid

Contraindicatie

 • Herpes simplex (koortsuitslag)

Aanbevolen aantal behandelingen

Afhankelijk van het te behandelen huidprobleem zal de huidspecialist kiezen voor een oppervlakkige peeling (opperhuid) of een dieptepeeling (tot lederhuid). Elke (ook eenmalig) behandeling die u ondergaat zal huidverbetering geven en de huid fris en zacht laten voelen. Voor een zo optimaal mogelijk resultaat adviseren wij een kuur van 3 tot 10 behandelingen met een tussentijd van 10 tot 14 dagen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van het huidprobleem en de intensiteit waarmee behandeld kan worden. Gemiddeld zijn er ongeveer 5 behandelingen nodig.

Elke microdermabrasie behandeling duurt ongeveer 45 minuten. U kunt na afloop direct uw normale activiteiten weer oppakken.

Voorbereiding

Een week voor de behandeling niet harsen in het te behandelen gebied, geen laser- of IPL behandeling. De huid mag geen diepe bruinig van de zon/zonnebank hebben.

Na de behandeling

U kunt de huid kalmeren en herstellen met de aanbevolen crèmes. Het is belangrijk om de huid tot 4 weken na de behandeling extra goed te beschermen tegen de zon. Tot 3 dagen voor en na de behandeling mogen er geen retinoïden, fruitzuren (AHA’s) of benzoylperoxide in het behandelde gebied worden gebruikt.

Prijzen

1 behandeling gelaat        €95,-
1 behandeling gelaat + hals €110,-
1 behandeling gelaat + hals + décolleté €135,-
1 behandeling décolleté €95,-
5 behandelingen gelaat €425,- (vooraf te voldoen)

 

Maak een afspraak

Maak afspraak

Weerdingerstraat 248
7811 CK Emmen
Telefoon 0591 - 614 511
info@isis-huidverzorging.nl

Foto